3 tips om een nieuwe taal sneller op te pikken

3 tips om een nieuwe taal sneller op te pikken

Een nieuwe taal leren is best lastig. Zeker op latere leeftijd. Waar het kinderbrein nog volop in ontwikkeling is en heel snel leert, zien we dat het volwassen brein hier meestal meer moeite mee heeft. Onmogelijk is het echter niet. Wel vraagt het om heel veel tijd en motivatie. Maar waar een wil is, is ook een weg. 

Heb jij dus de ambitie om een nieuwe taal te leren? Bijvoorbeeld om de kansen op de arbeidsmarkt te vergroten, voor de liefde of omdat je misschien wel emigratieplannen hebt? Dan wil je dit natuurlijk ook doen slagen. Maar hoe pik je een nieuwe taal sneller op? Hoewel je het proces niet kunt overhaasten, zijn er wel enkele manieren om het jezelf makkelijker te maken. Hieronder geven we drie tips om je op weg te helpen. 

1. Schrijf je in voor een professionele cursus 


Natuurlijk zijn er apps en boeken die je kunt gebruiken om de taal te leren, maar het is toch het beste om professionele les te volgen. Schrijf je dus in voor een taalcursus bij https://www.ste.nl/. Zo weet je zeker dat je ook daadwerkelijk vorderingen gaat maken. De cursussen zijn op verschillende niveaus beschikbaar. Deze zijn dan ook niet alleen weggelegd voor mensen die helemaal met nul kennis binnenstromen, maar ook voor zij die enkel hun kennis willen verbreden of naast spreken ook beter willen leren lezen en schrijven. 


Kies bij voorkeur voor een groepstraining. Het kan erg prettig zijn om in groepsverband te werken. Niet alleen omdat je zo meer gelijkgestemden leert kennen, maar ook omdat je weer veel van elkaar leert en elkaar vragen kunt stellen als dat nodig is. 

2. Lees buitenlandse boeken 

De beste manier om de taal snel op te pikken is door er veel mee in aanraking te komen. Ben je bijvoorbeeld een echte boekenliefhebber? En ken je een aantal boeken die je bijna kunt dromen? Dan is het een goed idee om te onderzoeken of dit specifieke boek ook in de door jou gewenste taal beschikbaar is. Doordat je het boek al kent, is het makkelijker om de tekst te begrijpen. Hierdoor leest het makkelijker en leer je ondertussen ook nieuwe woorden. Houd tijdens het lezen altijd een woordenboek in de buurt, zodat je moeilijke woorden kunt opzoeken. Schrijf deze woorden en de betekenis ook direct voor jezelf op. Op die manier vergroot je eenvoudig je eigen woordenschat. 

3. Wees niet bang om fouten te maken 


Beschik je over de mogelijkheid om vaak in deze vreemde taal te spreken? Bijvoorbeeld omdat dit de moedertaal van je partner is? Doe dit dan ook zoveel mogelijk. Wees niet bang om fouten te maken en begin met communiceren. Vaak laten we ons leiden door de angst om fouten te maken bij het spreken van een andere taal. Bedenk echter zelf eens hoe jij het vindt als een toerist Nederlands probeert te praten. Meestal word je hier alleen maar heel blij van. Fouten maken mag. Als je het probeert, zal dit alleen maar meer gewaardeerd worden. 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Cursus