Op deze vijf manieren kun je jouw bedrijf duurzamer maken

Op deze vijf manieren kun je jouw bedrijf duurzamer maken

We moeten als Nederland toch echt bijspijkeren als het gaat om het klimaat en duurzaamheid. Als we onszelf vergelijken met landen om ons heen, dan zijn we toch niet echt de beste jongen in de klas. Het moet niet alleen komen van de overheid, maar ook van particuliere bedrijven die besluiten om het roer om te gooien en om duurzaamheid een speerpunt te maken. In dit artikel willen we je graag op weg helpen om je bedrijf duurzamer te maken.

Leg je dak vol met panelen

Een van de beste manieren om een bedrijf te verduurzamen, is om energie duurzamer te maken. Dat kun je op verschillende manieren doen, maar een van de simpelste manieren is om het dak vol te leggen met zonnepanelen. Niet alleen is dit stukken beter voor het milieu, ook is het een manier om geld te besparen op je energierekening. Als je dan ook nog eens zorgt voor een elektrisch wagenpark, dan kunnen al je medewerkers rijden op zonne-energie.

Gebruik meer recyclebare materialen

Veel medewerkers en bedrijven doen nog te laks als het gaat om recyclen. Hout wordt makkelijk weggegooid en plastic wordt niet gezien als waardevol recyclematerialen. Het is goed om het roer om te gooien en om de werknemers in je bedrijf aan te leren dat het goed is om te recyclen en minder weg te gooien. Niet alleen is dat duurzaam, ook is het goed voor de portemonnee.

Leg je bedrijf eens onder de loep

Een andere manier om duurzamer te worden, is om eens goed je bedrijf onder de loep te laten leggen. Laat je bedrijf onderzoeken op hoe je scoort op maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hoe worden jouw werknemers in binnen- en buitenland in de hele productieketen behandeld? En help je mee met het ontwikkelen van de wereld of breek je juist dingen af? Aan de hand van de MVO Prestatieladder kan je vervolgens een score krijgen over hoe duurzaam jouw bedrijf is.

Verander je hele wagenpark

Bestaat jouw wagenpark uit veel oude en vervuilende diesels, dan is het goed om ook hier het roer om te gooien. Neem bijvoorbeeld elektrische auto’s of besluit om alleen nieuwe benzinewagens te kopen die minder vervuilend zijn voor het milieu. Je kunt hier overigens ook best wel veel kosten mee besparen, aangezien die oude busjes toch wel duur zijn om op te knappen telkens weer.

Denk ook aan groene projecten

Steeds meer bedrijven doen anno 2023 ook mee aan projecten in het buitenland. Ze zorgen er op die manier bijvoorbeeld voor dat stukken regenwoud weer opnieuw beplant worden. Je kunt een actie doen met jouw dienst of product dat elke keer als een klant iets koopt, er een boom wordt geplant. Mensen vinden dat leuk en het geeft voldoening, zowel voor je klanten als voor jou en je medewerkers. We moeten uiteindelijk toch samen deze wereld een betere plek maken voor iedereen, toch?

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Tips