Zoekmachineoptimalisatie laten uitvoeren

Zoekmachineoptimalisatie laten uitvoeren

Heb jij als ondernemer zijnde een mooie website weten te bouwen? Maar blijven de websitebezoekers uit? Trek dan vooral niet direct jouw product of dienst in twijfel. De bouw van een website is tegenwoordig simpelweg niet meer voldoende. De online concurrentie is groot en de online zoekmachines tonen jouw website niet zomaar meer. Gelukkig kun je zoekmachineoptimalisatie laten uitvoeren om meer websitebezoekers aan te gaan trekken.

Wat houdt SEO precies in?

Zoekmachineoptimalisatie wordt vaak als een synoniem voor SEO gebruikt. Maar wat is SEO precies? SEO is een afkorting die staat voor Search Engine Optimization. Kortgezegd houdt dit zoekmachineoptimalisatie in. Het verkrijgen van een hoge positie in de zoekresultaten van een online zoekmachine staat hierbij centraal. Ben jij op zoek naar een product of dienst? Dan is de kans groot dat je hiervoor een online zoekmachine raadpleegt. Je vult een zoekwoord in bij bijvoorbeeld Google en bekijkt vervolgens de eerst getoonde zoekresultaten. Als ondernemer zijnde wil je met jouw website hoog in de zoekresultaten verschijnen bij relevante zoekopdrachten. Bij SEO wordt op verschillende manieren ingespeeld op de mogelijkheden die de online zoekmachines bieden. Dit alles natuurlijk om de beste organische posities in de online zoekmachines te bemachtigen én te behouden.

Linkbuilding, content en technische aspecten

SEO is een begrip dat meerdere aspecten omvat. Er is niet één trucje dat kan worden toegepast om een betere online positie te vergaren. Er zijn verschillende aspecten die moeten worden ingezet om jouw websitepositie te verbeteren. Op de eerste plaats is het van belang dat jouw website goede content bevat. Tevens moet de website technisch goed functioneren. En tot slot is linkbuilding een belangrijke pijler binnen SEO. Maar wat is linkbuilding precies? Linkbuilding is het verkrijgen van links naar jou website toe. Google hecht veel waarde aan deze links. Je moet als je met SEO aan de slag gaat daarom het belang van linkbuilding niet onderschatten. Linbuilding is net zoals de content en de technische kant een belangrijke SEO pijler.

SEO en SEA: verschillen en overeenkomsten

Wanneer jij je in SEO gaat verdiepen, zal je ook de term SEA voorbij zien komen. Deze twee begrippen lijken veel op elkaar en worden daarom ook vaak met elkaar verward. Maar ondanks dat deze afkortingen slechts een letter van elkaar verschillen, is de betekenis wel verschillend. Bij SEO gaat het zoals gezegd om de optimalisatie van de organische posities in de online zoekmachines. SEA heeft eveneens betrekking op zoekmachineposities. Maar hierbij gaat het om het doelgericht adverteren in de online zoekmachines. Deze twee online marketingvormen lijken dus op elkaar maar zijn tegelijkertijd ook heel verschillend. 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *