Wat zijn de verschillen tussen Magneto en Shopify?

De voordelen van webhosting voor je bedrijf

Weet je niet hoe je een webshop bouwt? Dan denk je misschien dat het niet mogelijk is om zelf een webshop te beginnen. Dit is een misvatting, want je hoeft geen kennis van websites te hebben voor het lanceren van een webwinkel. Er zijn namelijk verschillende platformen die je hierbij kunnen helpen, zoals Magento en Shopify. Weet je niet goed welke van de twee je moet kiezen? In deze tekst vertellen wij je wat de verschillen tussen beide platformen zijn.

Shopify is iets eenvoudiger in gebruik

Wij kunnen ons goed voorstellen dat je een webshop wilt bouwen via een platform dat makkelijk in gebruik is. In principe zijn zowel Magento en Shopify makkelijk te gebruiken. Toch moeten we concluderen dat het laatstgenoemde platform net wat gebruiksvriendelijker is. Hoe dit komt? Doordat Shopify zelf zijn modules ontwikkelt. Bij Magento worden de templates en modules ontwikkeld door ontwikkelaars. Hierdoor kan het implementeren net iets meer tijd en moeite kosten dan wanneer je voor Shopify kiest.

Magento heeft meer extensies

De kans is klein dat een standaard Shopify of Magento webshop geheel aan jouw eisen voldoet. Je moet eigenlijk altijd wel een aantal dingen aanpassen. Zo is de kans groot dat je jouw webshop uit wilt breiden met extensies. Als we naar het aantal extensies kijken die beide platformen aanbieden, zien we dat de mogelijkheden bij Magento vele malen groter zijn. Je kunt uit pakweg 5000 extensies kiezen om jouw webshop uit te breiden. Bij Shopify zijn dit er aanzienlijk minder. Hier moeten we wel een kanttekening bij plaatsen, want bij Shopify ligt de nadruk meer op kwaliteit in plaats van kwaliteit.

Installeren van Shopify kost minder moeite

Of je nou voor Shopify of Magento kiest, er moet altijd software geïnstalleerd worden. Als we kijken naar de tijd die de installatie hiervan in beslag neemt, zien we een redelijk groot verschil tussen beide platformen. Zo kost het installeren van Magento meer tijd dan de installatie van Shopify. De voornaamste reden hiervoor is dat een Magento installatie specialistenwerk is. Daarbij komt dat Magento een bijzonder zwaar systeem is, waardoor de hosting van zo’n webshop niet automatisch geregeld kan worden. Het installeren van Shopify heeft wat dat betreft minder voeten in de aarde. Dit komt onder meer doordat het systeem automatisch gehost is.

Wat is beter: Shopify of Magento?

Nu je weet wat de verschillen tussen Shopify en Magento zijn, kun je een keuze maken. Twijfel je nog steeds tussen beide platformen? Kies er dan niet lukraak eentje uit, maar laat je adviseren door een bedrijf met kennis van webshops. Op basis van jouw wensen kunnen ze je adviseren wat in jouw geval de beste keuze is. Ben je nog op zoek naar een specialist op het gebied van webshops? Dan kan Madebymouses je van dienst zijn.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *