Slim onderwijs voor innovatie in de agrosector

Groen is belangrijker dan ooit. De agrosector en alle groene ruimtes in Nederland hebben het momenteel niet makkelijk en alle vormen van innovatie zijn meer dan welkom. Daar is verandering en ontwikkeling voor nodig. Dat betekent dus ook dat een nieuwe generatie medewerkers opgeleid moet worden én dat bestaande medewerkers zich verder moeten ontwikkelen. Maar hoe gaat dat zo efficiënt mogelijk? Daar is gelukkig wat op bedacht en je leest er alles over in dit artikel.

E-learning in de agrosector

Een ware ontdekking in de agrosector is het nut van digitaal leren, ook wel e-learning genoemd. E-learning zorgt er namelijk voor dat werknemers zich verder kunnen ontwikkelen. Dat wil natuurlijk elke werkgever in de huidige situatie met steeds meer invloeden van klimaatverandering en een veranderende biodiversiteit. Maar ook gezien huidige en toekomstige wetgeving. Daarnaast willen bedrijven ook winstgevend blijven en hun concurrentiepositie behouden. Zodoende kunnen werkgevers er dus voor kiezen om met e-learning ruimte te maken voor op maat gemaakt onderwijs. Een voorbeeld van een aanbieder op het gebied van e-learning in de agrosector is www.aha-leermiddelenbouwers.nl. Het nut van e-learning in de agrosector zit onder andere in de flexibiliteit, kostenbesparing en praktijk- en resultaatgerichte aanpak. Dat zit zo: met e-learning kunnen cursisten zelf hun lestijden bepalen. Met onregelmatige werktijden in de agrosector is dat een belangrijke factor. Daarnaast zijn alle lessen in een eigen tempo te volgen. Bovendien scheelt het leren via e-learning een hoop extra kosten die zowel door werkgever als werknemer gemaakt zouden worden. Allereerst hoeven er geen dure traditionele trainingen meer verzorgt te worden. Daar komt bij dat cursisten geen dure reis- en verblijfkosten hoeven te maken. Ook de resultaten worden positief beïnvloed door digitaal te leren, omdat cursisten meer motivatie hebben.

Ondersteuning en advies bij het inzetten van e-learning

E-learning is volledig op maat beschikbaar. Dat betekent dat je als bedrijf of organisatie bepaalde onderdelen en functionaliteiten kunt aanvragen, maar je kunt voordat je dit doet ook ondersteuning en advies krijgen van de aanbieder. Bij AHA Leermiddelenbouwers valt dat onder consultancy. Door middel van consultancy kunnen experts jouw bedrijf of organisatie begeleiden bij het behalen van de bepaalde leerdoelen en resultaten. Dat doen ze door bijvoorbeeld bepaalde leerbehoeften te analyseren en door een passende leerstrategie te ontwerpen. Consultancy zorgt ervoor dat de werknemers van een bedrijf of organisatie of mensen die nog opgeleid moeten worden, zich resultaatgericht en effectief verder kunnen ontwikkelen of vanuit een startpositie klaar worden gestoomd voor het werk in de agrosector of de groene ruimte. E-learning is natuurlijk toepasbaar in diverse sectoren en zal er ook hier voor zorgen dat cursisten volledig op maat en naar eigen behoeften kunnen leren.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Onderwijs