Spelenderwijs én onbewust leren doe je samen met Yalp

Spelenderwijs én onbewust leren doe je samen met Yalp

Door de toenemende digitalisering brengen kinderen tegenwoordig veel tijd binnen door en het grootste deel van de dag voor het scherm. Natuurlijk kan het spelen van verschillende spellen je slimmer maken, maar het is belangrijk om je kind te beschermen tegen kans op gokverslaving. Buiten spelen is daarom erg belangrijk. Buiten nemen mensen meer zuurstof op en  zonlicht draagt ​​bij aan de opname van vitamine D. Maar naast een goede gezondheid is het onbewust ook heel leerzaam.

Spelenderwijs leren omgaan met emoties

Door  met klasgenoten te spelen, leren kinderen onbewust hun sociale interacties te ontwikkelen. Door te praten, elkaar na te doen en op elkaar te reageren, leren we spelenderwijs de sociale werkelijkheid te verkennen. Volwassenen uiten vaak hun gevoelens  in een gesprek, terwijl kinderen dat meestal niet doen. Het spel van kinderen kan echter een uiting zijn van bepaalde emotionele emoties. Slechte gevoelens komen speels naar buiten. Emoties worden niet weggenomen, maar kinderen kunnen er  wel beter mee omgaan.

Onbewust leren

Tijdens het spelen maken kinderen vaak hun eigen regels tussen verschillende spellen. Dit vraagt ​​om creatief denken en verantwoord handelen. Dit heeft ook een onbewust effect op de leerbereidheid van het kind. Het kind moet de regel opschrijven en hardop voorlezen. Dit vergemakkelijkt het schrijven en lezen. Daarom geeft onbewust spelen je de kans om een ​​bepaalde vaardigheid te leren.

Bij het spelen in de natuur spelen kinderen bijvoorbeeld met zand, takken en bladeren van bomen en kiezels. Deze natuurlijke materialen leveren een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de creativiteit, verbeeldingskracht en vindingrijkheid van kinderen. Het is ook wetenschappelijk bewezen dat kinderen meer bewegen in een natuurlijke speeltuin. Ideaal toch?

Yalp

Bij Yalp zijn ze continu bezig met het creëren van speel- en sportomgevingen die nét even anders zijn en iedereen uitnodigen tot sport, spel, plezier en sociaal contact. Bij Yalp willen ze spelen, bewegen, sporten en ontmoeten voor kinderen spelenderwijs in de wereld brengen, omdat daardoor het leven van een kind verrijkt wordt met een positieve bijdrage aan de eigen fysieke, geestelijke en sociale fitheid. Ben je benieuwd naar wat Yalp voor jou kan betekenen? Neem dan eens een kijkje op hun website of neem contact met ze op!

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Onderwijs