Wat is online marketing

Wat is online marketing

Online marketing is niets meer dan jouw product promoten, maar dan via het internet. Door middel van een goede strategie haal je nieuwe klanten binnen en daarmee kun je je omzetdoelen halen. Je kunt online marketing op meerdere manieren inzetten, er zijn namelijk veel verschillende kanalen. Elk kanaal heeft weer een eigen strategie nodig. Daarnaast hoef je als bedrijf niet op elk kanaal aanwezig te zijn. Je moet uitzoeken waar jouw doelgroep zich bevindt en dat kanaal moet je gaan ownen. Online marketing is met de jaren steeds belangrijker geworden, omdat vrijwel alles digitaal gaat tegenwoordig.

De voordelen van online marketing

Er zijn flink wat voordelen van online marketing, ik zal ze hieronder benoemen.

  • Potentiële klanten zitten veel op social media. Als jij goed zichtbaar bent en deze potentiële klanten jou voorbij zien komen, leren ze jou kennen. Hoe vaker ze jou zien, des te groter wordt hun connectie met jou. Mensen krijgen het gevoel dat ze jou kennen en mensen kopen van mensen, niet van bedrijven.
  • Het bereik is enorm. Je kunt letterlijk miljoenen mensen bereiken via het internet. Het is tegenwoordig zoveel makkelijker dan vroeger. Iedereen googelt zich elke dag suf, er zijn zoveel kansen!
  • Als jij goede content maakt, pluk je hier nog járen de vruchten van. Als je een keer een goede blog plaatst met goede zoektermen erin, kan dat over een aantal jaar nog steeds nieuwe klanten opleveren.
  • Je kunt de resultaten goed meten met online marketing. Hoeveel heb je erin gestopt en hoeveel haal je eruit? Hier kun je weer van leren en dit neem je mee in het volgende proces. Elke keer kun je je strategie blijven tweaken totdat je helemaal tevreden bent.
  • ·      Je kunt advertenties inzetten om mensen te bereiken die je anders niet bereikt zou hebben. Zo boor je een nieuwe doelgroep aan.

Een strategie maken

Voordat je begint met online marketing, is het belangrijk om van te voren na te denken over een strategie. Zonder plan geen resultaten. Het is fijn als je weet waar je naartoe wilt, want als onderweg blijkt dat je niet op het goede pad zit, kun je onderweg iets aanpassen. Als je niet weet wat je doel is, kan het dus alle kanten opgaan. En dan zie je op het eind dat het is misgegaan en ben je te laat om in te grijpen.

Het kan zijn dat je niet weet waar je moet beginnen, dan kun je hulp inschakelen. Als je een bureau inhuurt, helpen zij je met de strategie, marketing, sales, design en development. Online marketing Helmond is daar een voorbeeld van. Je maakt dan samen een plan, zodat jij je doelen kunt behalen door middel van online marketing. 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Tips