De opleidingsmogelijkheden van E-learning op de werkplek

De opleidingsmogelijkheden van E-learning op de werkplek

Voor het opbouwen van een duurzame werkrelatie met je team is training een onmisbaar onderdeel. Zowel nieuwe als ervaren werknemers moeten hun vaardigheden aanscherpen om te blijven ontwikkelen en professioneel te groeien. Dat betekent dus dat zolang ze deel uitmaken van jouw organisatie, je proactief moet zijn om de beste opleidingsmogelijkheden voor hen te vinden.

Je bent er wellicht al achtergekomen dat klassikale training, seminars en andere opties voor vele soorten kennisoverdracht niet kosteneffectief zijn. Helemaal als je een groot aantal werknemers moet opleiden, is dit misschien het moment om E-learning in te zetten. We vertellen je hier wat voor mogelijkheden dit kan bieden aan jouw organisatie.

Het gebruik van uiteenlopende leerbronnen met E-learning

Het is logisch dat elk bedrijf andere behoeften heeft voor zijn werknemers. De vorm van de opleiding hangt af van talrijke factoren, zoals de industrie waarin jouw organisatie actief is, het niveau van de vaardigheden en kennis van jouw werknemers, en de hoeveelheid tijd die er nodig is om de training af te ronden. Een van de beste voordelen van elearning is dat de leerstof kan worden gebaseerd op  verschillende bronnen, zoals tekst, audio, video, discussie platforms en andere interactieve mogelijkheden. Dit geeft je de mogelijkheid om de leerbronnen te selecteren die het meest geschikt zijn voor jouw specifieke behoeften.

E-learning is kostenefficiënt

Wanneer de initiële investering van de implementatie van E-learning is gedaan, is een E-learning platform relatief goedkoop om bij te houden. Je betaal namelijk geen huur voor een klaslokaal, je hebt minder transportkosten en je verstoort het dagelijkse werkschema niet noemenswaardig.

Traditionele leermethoden brengen dus veel meer kosten met zich mee dan E-learning, wat betekent dat je kan besparen op de kosten en toch een opleiding van hoge kwaliteit kan aanbieden.

Veel mensen vinden e-learning prettiger leren

Er zijn verschillende studenten die de traditionele vorm van leren ietwat beperkend vinden. Een van de redenen hiervoor is omdat er van een groep mensen die totaal verschillend zijn, wordt verwacht dat ze samen zitten en aan een gelijk tempo leren. Er zijn veel mensen die daar niet de motivatie en tijd voor hebben, en dus kunnen zij beter aan de slag gaan wanneer hen dat het beste uitkomt. Hierbij biedt e-learning uitkomst, omdat een e-learning methode overal kan worden benaderd.

Ben jij op zoek naar een verdiepende opleiding in je loopbaan of voor die van jouw teamleden, dan ben je bij TC Academy aan het juiste adres. TC Academy biedt zowel Post HBO opleidingen als workshops die zijn gericht op coachingsvaardigheden binnen verschillende vakgebieden. Kijk op www.tcacademy.nl voor meer informatie.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Cursus