Jezelf verder ontwikkelen zonder de bank te breken doe je zo!

Jezelf verder ontwikkelen zonder de bank te breken doe je zo!

Je wilt natuurlijk niet stilstaan in de ontwikkeling van je carrière. Je werkgever moet ervoor zorgen dat je werkplek veilig is. Daarom bestaan er regels en zelfs wetten voor het gebruik van persoonlijke beveiliging. Goed zittende werkschoenen, een katoenen overall, haarnetjes en gehoorbescherming zijn bijvoorbeeld verplicht in fabrieken.

De werkgever kan ook zorgen voor een goede opleiding van de werknemers. Natuurlijk kan iedereen met interne training bijna iedere machine in een fabriek bedienen. Zelfs zonder te weten wat er binnen in de machine precies gebeurt. Dat wil helaas niet zeggen dat het product op deze wijze van goede kwaliteit is, of dat de werknemer veilig kan werken. Dus een goede werknemer is een goed geschoolde werknemer.

Hoe ga je op zoek naar een opleiding die je helpt je werk beter te doen?

Dat doe je in overleg met de werkgever. Vraag naar een goede cursus om echt kennis te maken met de machines en apparaten die je op je werk tegenkomt. Niet alleen de machine waar je zelf achter staat, maar overweeg ook andere systemen van de fabriek of het bedrijf waar je werkt.

Er is binnen een bedrijf altijd sprake van een logistiek geheel: een werklijn van basisproduct naar eindproduct, van het lossen naar het laden. Wanneer je als werknemer bekend bent met de logistieke lijnen binnen je eigen bedrijf, voel je je beter thuis en ben je beter in staat je werk te doen. Een cursus in de logistiek kan dus je werk verbeteren.

Ook het leren omgaan met de elektronica zal je helpen

De elektronica heeft meer en meer ruimte nodig binnen de productiesystemen die we nu kennen. IT of computer leerprogramma’s zijn ook voor je werkgever van belang. Probeer dus een programma te vinden dat past bij je eigen aanleg en je eigen smaken.

Een dure maar waardevolle investering

De prijs van cursussen is vrij hoog, juist omdat het leerprogramma’s zijn. De leraren moeten een redelijk salaris verdienen met hun werk. Maar ook je werkgever heeft voordeel bij goed opgeleid en gemotiveerd personeel.

De regering kan helpen met een STAP Budget

STAP budget is bedoeld om iedere werknemer in Nederland de kans te geven zijn kennis en kunnen te verbeteren. Niet alleen werknemers, maar ook werkzoekenden kunnen gebruik maken van dit plan. Het budget stelt geld beschikbaar aan werkgevers, maar ook individuen kunnen een bijdrage aanvragen.

Maak het beste van je werk, maar ook van je leven. Blijf leren en blijf groeien. Daar word je zelf beter van en werk je ook beter van!

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Cursus