De voordelen van webhosting voor je bedrijf

De voordelen van webhosting voor je bedrijf

Bij bedrijven van elke omvang wordt het gebruik van webhosting alsmaar populairder. Je hoeft dan niet je eigen webserver te onderhouden, in plaats daarvan betaal je maandelijks een bedrag aan een webhostingbedrijf om je website op een server hosten. Je ervaart dan de nodige voordelen, waarover je in dit artikel meer leest.

Geen tot weinig websitecrashes

Als je hebt gekozen voor cloud webhosting dan zul je geen tot weinig websitecrashes ervaren. Dit komt doordat je hostingprovider een back-up van je site op minimaal één andere server moet hebben. Als je primaire server crasht om wat voor reden dan ook kan je webhost dus de back-upserver online brengen, je website zal hierdoor snel en eenvoudig weer in de lucht zijn.

Geen interne dedicated server

Je hoeft helemaal geen speciale server te hebben om je website te laten draaien, in plaats daarvan voer je dit uit vanuit de cloud met behulp van een hostingprovider als Cloud86. Deze webhost zal ook voor updates, patches en back-ups van je webserver zorgen. Op deze manier kun je je focussen op het bouwen en ontwerpen van je website zonder dat je je zorgen hoeft te maken over je interne dedicated server, die is er namelijk helemaal niet.

Kies tussen diverse opties

Bij het regelen van webhosting kun je kiezen uit drie verschillende opties:

·       Shared hosting: Je deelt de server met andere websites en deelt daardoor ook de beschikbare serverbronnen.

·       Dedicated hosting: Je hebt een eigen dedicated cloudgebaseerde webserver bij je webhost.

·       VPS hosting: Je deelt de webserver met meer dan één site, maar de serverbronnen worden aan elke website toewezen zodat gegarandeerde bronnen aangeboden worden.

Eenvoudige controle van websitestatus

Als je je site in de cloud host, kun je het eenvoudig monitoren. Zo kun je de status op afstand volgen met een beveiligde internetverbinding. Ook is het zelfs mogelijk om diverse toepassingsoplossingen voor serverbewaking toe te passen. Zo word je automatisch gewaarschuwd als je gehoste webserver problemen ervaart. Configureer deze apps bijvoorbeeld met je sms of e-mail om de waarschuwingen te krijgen.

Mogelijk is je website veiliger

Kiezen voor webhosting betekent ook dat je website mogelijk veiliger is. De meeste goede webhostingbedrijven bieden namelijk malware, antivirus en andere soortgelijke services aan voor het veilig houden van je site. Kijk bij het kiezen van een webhost goed naar welke beveiligingsservices ze aanbieden zodat je zeker weet dat je website veilig is.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Tips