Vier goede redenen om meer planten in huis te halen

Vier goede redenen om meer planten in huis te halen

Veel interieurstijlen staan tegenwoordig in het teken van groen. Planten en bloemen doen het dus eigenlijk altijd goed. Binnen elk interieur. Toch worden deze lang niet altijd toegepast. Vaak door een gebrek aan groene vingers of simpelweg weinig interesse in interieurbeplanting. Dat is jammer, want planten kunnen echt enorm veel doen voor je woning. Als je het toelaat, gaat er straks een geheel nieuwe wereld voor je open. En geloof ons, zelfs met minder groene vingers moeten enkele planten in huis echt wel te doen zijn.

Nog niet geheel overtuigd? Laat je dan inspireren door de volgende vier goede redenen om meer planten in huis te halen.

1.      Meer schone lucht in huis

Er zijn verschillende planten die over extra luchtzuiverende kwaliteiten beschikken. Daarnaast zorgen alle levende organismen in huis ervoor dat er meer zuurstofrijke lucht wordt aangevoerd. Planten helpen dus de luchtkwaliteit in huis optimaal te houden. Dit zorgt ervoor dat je je beter kunt concentreren, je je fitter voelt en bovendien ook minder snel ziek wordt. Planten kunnen ook van invloed zijn op de luchtvochtigheid in huis. Op die manier kan het ontstaan van schimmels en op de lange termijn ook lichamelijke klachten voorkomen.

2.      Kleinere kans op allergieën

Ben je in verwachting of heb je op dit moment zeer jonge kinderen in huis? Dan zijn planten ook een zeer goede keuze. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat kinderen die opgroeien in een huis met planten ook minder risico lopen om op latere leeftijd allergieën te ontwikkelen.

3.      Betere nachtrust

Kamp je al jaren met insomnia? Val je pas veel te laat in slaap, ben je tussentijds vaak wakker en word je eigenlijk nooit echt uitgerust wakker? Dan kan dit van grote invloed zijn op je dagelijkse leven. Niet alleen op je humeur, maar ook op je fysieke gezondheid. Je lichaam heeft dit rustmoment nodig om goed te kunnen functioneren. Geen slaap staat gelijk aan geen eten. Een mens kan veel beter tegen een week zonder eten, dan een week zonder slaap.

Wil jij nu echt stappen ondernemen om beter te kunnen slapen? Maar heb je voor je gevoel eigenlijk alles al geprobeerd? Dan kan het geen kwaad om eens planten in de slaapkamer te plaatsen. Er zijn een aantal planten die extra rustgevend werken. Ze verbeteren de luchtkwaliteit, zorgen voor meer zuurstofrijke lucht en helpen jou je rust te vinden. Op die manier slaap je sneller in, slaap je dieper en word je ook veel fijner wakker. Bovendien staat het ook nog eens heel mooi in de slaapkamer.

Je kunt kiezen voor een simpel bosje op het nachtkastje, maar je kunt ook een hele zee van planten aan het plafond maken. Meer rust in de slaapkamer is vrijwel onmogelijk.  

4.      Ze maken gelukkig

Planten hebben een bewezen positief effect op het humeur. Ze maken letterlijk gezellig. Ze gaan depressies tegen, helpen je te relaxen en zorgen simpelweg voor een veel hoger geluksgevoel. Genoeg reden dus om meer planten in huis te halen!

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Tips