Financiële stabiliteit

Financiële stabiliteit

De mens verlangt van nature naar stabiliteit, naar zekerheid. Dat is ook waarom sommige mensen slecht tegen verandering kunnen en al helemaal slecht tegen onzekerheid kunnen. Dit geldt op het gebied van relaties, veiligheid, voortplanting, maar ook op het gebied van financiën. Daar wordt echter een stuk minder over gepraat. Dat is zonde, maar niet getreurd; wij komen daar verandering in brengen. Je kent ons als een blog die praat over van alles en nog wat. De ene keer over iets dat meer van toepassing is op jou dan de andere keer, maar vandaag brengen we dus iets wat wel voor iedereen geschikt is. Jong, oud, werkend, gepensioneerd, arm, rijk en ga zo maar door; het maakt helemaal niets uit. Het gaat erom dat je over één eigenschap beschikt; nieuwsgierigheid. Nieuwsgierig om dingen te leren en verbeteringen door te voeren, dat is wat we van je vragen. Als jij hierover beschikt, heb je onze zegen om verder te lezen.

Lenen

Huh? Lenen en financiële zekerheid? Ja, dat is zeker mogelijk. Soms is het nodig om een beetje hulp van buitenaf te krijgen om je situatie beter te maken. Net als wij je nu helpen met het verbeteren van je financiële situatie, kun je dit ook met een persoonlijke lening doen. Of dit nu is voor een nieuwe auto, een nieuwe keuken, een nieuwe vloer, een vakantie of wat dan ook; lenen is oké. Bij een persoonlijke lening betaal je een vast maandbedrag met een vaste rente tijdens de looptijd van deze lening. Je krijgt hiermee misschien wat meer ademruimte financieel gezien of je kunt het gebruiken voor iets wat je in de toekomst geld gaat opleveren, bijvoorbeeld voor het starten van een bedrijf. 

Plannen

Dan is het tijd om je financiën zo goed mogelijk te gaan plannen. Tuurlijk, jij weet net zo goed als wij dat er onverwachte dingen gebeuren en dat je niet alles in de hand hebt, maar dit hoef je ook zeker niet te plannen. Met plannen bedoelen we; het zo concreet mogelijk in kaart brengen van de uitgaven die je telkens terug ziet komen. Huur of hypotheek, boodschappen, uitjes, abonnementen en ga zo maar door; breng het in kaart. Als dit periodieke uitgaven zijn, is dit ook handig om het erbij te vermelden. Zo niet, is dat ook niet erg, maar is het wel handig dat je weet wat je ongeveer kunt verwachten qua kosten eens in de zoveel tijd.

Potjes

Dan nog de welbekende potjes. Nederlanders staan erom bekend en dat is niet erg. Maak potjes voor bepaalde uitgaven of voor onvoorziene uitgaven. Kijk bijvoorbeeld eens naar het maken van een potje voor de studie van je kinderen, voor het sparen voor een nieuwe auto of voor dingen die er stuk kunnen gaan. Als jij een potje hebt voor het vervangen van een wasmachine o.i.d., dan ben je niet zo gestrest wanneer hij daadwerkelijk kapot gaat. Wel zo fijn, toch? 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Opleidingen