Is een post HBO opleiding voor jou geschikt? 

Is een post HBO opleiding voor jou geschikt?

Wanneer je al een tijdje werkt sinds het behalen van je hbo-bachelor of je wilt gewoon de kennis weer ophalen. Dan is een post hbo opleiding een goede verfrissing! Het is een praktijkgerichte studie die je kunt volgen na je hbo-studie of als je werkt op hbo-niveau. Het is een goede optie wanneer je verder wilt specialiseren of ontwikkelen. Je kunt verder groeien in je baan of een volgende stap maken in je carrière. Ben je benieuwd of een post hbo opleiding voor jou geschikt is? Lees dan snel verder! 

Welke post hbo opleidingen zijn er? 

De post hbo opleidingen heb je in allerlei verschillende richtingen. Van post hbo management in de zorg tot onderwijs en van human resource management tot sociaal-juridische dienstverlening. Wanneer je in het onderwijs werkzaam bent dan kan het een goede optie zijn om een pedagogische richting te kiezen. Een manager of leidinggevende kan weer de keuze maken voor de richting van coachen en begeleiding. Het is slim om voor jezelf op een rij te zetten welke onderdelen je mist in je dagelijkse werkzaamheden. Met een opleiding kun je daar verder in specialiseren en weet je beter met bepaalde situaties om te gaan. Het is bedoeld voor bij- en nascholing van mensen die minstens een jaar werken binnen een bepaald vakgebied. 

Toelatingseisen van post hbo opleidingen

Er zijn verschillende post hbo opleidingen die je kunt volgen. De toelatingseisen voor de opleidingen verschillen. Meestal is het een vereiste dat je minimaal een hbo-opleiding hebt behaald en vaak is enige relevante werkervaring ook verplicht. Je kunt het beste aan de onderwijsinstelling vragen naar de voorwaarden en mogelijkheden  Het kan zijn dat alleen werkervaring ook voldoende is. Sommige onderwijsinstellingen bieden schakelprogramma’s aan voor studenten die niet helemaal voldoen aan de eisen. Het is slim om in gesprek te gaan omdat er altijd uitzonderingen gemaakt kunnen worden. 

Hoe lang duren de post hbo opleidingen?

Het voordeel is dat post hbo opleidingen een veel kortere duur hebben dan algemene hbo-opleidingen. Hoe lang het duurt voor dat je een certificaat of diploma op zak hebt, ligt aan de richting die je kiest. Het kan zijn dat het een paar dagen, paar weken, een half jaar of een jaar duurt. Je studeert altijd parttime wat een voordeel is omdat je zo ook nog kan blijven werken. Wanneer je aan het werk bent en je jezelf verder wilt ontwikkelen, is een post hbo opleiding zeker iets voor jou!

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Opleidingen