Waarom een refurbished laptop aanschaffen als je ook nieuw kan kopen?

Waarom een refurbished laptop aanschaffen als je ook nieuw kan kopen?

Veel mensen hebben zo hun twijfels bij een refurbished apparaat. Dit is gelukkig nergens voor nodig. Hoewel het aantrekkelijker is om een nieuwe laptop te kopen zijn er heel veel voordelen verbonden aan het kopen van een refurbished laptop. We zullen er een paar bespreken.

Een van de voornaamste voordelen is dat een refurbished laptop of computer een stuk goedkoper is dan een nieuw apparaat. Het is dus een goede optie voor mensen met een beperkt budget. Daarnaast kun je met jouw budget een beter model aanschaffen, maar dan refurbished.

Betrouwbaarheid

Ten tweede is de betrouwbaarheid een grote zorg bij het kopen van een refurbished apparaat.  Doordat de laptop al een keer in gebruik genomen is word er vaak gedacht dat hij minder goed werkt. Gelukkig worden alle laptops grondig getest en nagekeken voordat ze weer opnieuw aangeboden worden en er is dus niks om u zorgen over te maken. Dit is tot vergelijking met een tweedehands veel beter, want daar ben je niet verzekerd van een werkend apparaat.

Ten derde draag je door het kopen van een refurbished laptop bij aan het milieu. Doordat het kopen van refurbished apparaten steeds populairder word helpen we het milieu massaal. Het scheelt namelijk heel veel afval als we vaker refurbished gaan kopen. De milieu-impact zit vooral in de productie. Dus als wij met zijn allen gaan hergebruiken zal dat heel wat schelen, want dan hoeven er geen nieuwe laptops gemaakt te worden.

Ten vierde zijn omdat de laptops al eerder gebruikt zijn voorzien van upgrades die anders wel geld zouden kosten. Zo kan de vorige eigenaar de laptop wellicht al voorzien kunnen hebben van een grotere harde schijf, handig natuurlijk!

Refurbished is een duurzame keuze

Als laatst is het een duurzame optie om een refurbished laptop aan te schaffen. De laptops zijn namelijk al volledig nagekeken en zo waar gerepareerd/vervangen. Hierdoor is de kans op problemen een stuk kleiner dan wanneer jij tweedehands gaat kopen.

De conclusie is dus simpel; het is een makkelijke manier om geld te besparen, bij te dragen aan het milieu en je bent voorzien van een duurzaam apparaat!

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Tips