Een universele vuurdoop

Studie

Of je nu net je onderwijs hebt afgerond en staat te popelen om de werkvloer te betreden of al jarenlang een stabiele functie vervult op je werk: Het afgelopen jaar werd bijna iedereen gedwongen zijn of haar plannen aan te passen. Maar wanneer je de wanhoop nabij bent, is het tijd om je ogen te openen voor nieuwe mogelijkheden. Thuiswerken brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Pak deze uitdagingen slim aan en wees getuige van een groei in productiviteit die niemand had verwacht. Een vuurdoop is de arena waar helden geboren worden.

De werkplek als tempel

Werken vanuit huis is voor de meeste mensen een totaal nieuw concept, er zijn veel belangrijke factoren die makkelijk over het hoofd worden gezien. Zit je thuis achter je computer in een rommelige kamer aan een tafel vol etensresten, dan krijg je, hoe je ook je best, doet weinig voor elkaar. Richt jouw werkplek in tot een tempel van rust en inspiratie. Maak alles grondig schoon en parallel aan de ruimte die je vrij maakt in je werkplek zal de ruimte in jouw planning zich openen. Plotseling heb je tijd over om je in te schrijven voor een thuisstudie naast je werk. Creëer de inspiratie die je nodig hebt om te groeien als mens en onderwijs jezelf naar een hoger niveau.

Welke studie verzekerd jou van succes in je carrière?

Wanneer het is gelukt om orde te scheppen in je leven en effectief vanuit huis te kunnen werken, wordt het tijd om wat meer hooi op je vork te nemen. De meeste functies vanuit huis worden een stuk interessanter wanneer je nieuwe kennis opdoet. Een van de beste gebieden om je in te specialiseren is bijvoorbeeld IT. Wanneer je onderwijs vindt in IT ligt de wereld aan je voeten, je “ziet de Matrix” en kunt nieuwe bijdrages leveren op je werk. Misschien kun je ervoor zorgen dat de online communicatie tussen jou en je collega’s efficiënter verloopt door je te verdiepen in de kunst van het programmeren en een kijkje te nemen naar jullie communicatiesoftware.

De eindeloze zoektocht van de nieuwe generatie

Onze nieuwe generatie heeft het moeilijk. Ben jij zelf nieuw op de arbeidsmarkt of ken je iemand die dat is, dan weet je precies waar dit op slaat. Het is veel moeilijker om nieuwe connecties op te doen in een sociaal klimaat waarin mensen afstand houden. Ook als je thuis een werkplek hebt die straalt als de tuin van een zen meester ben je nergens zonder werkervaring en een professioneel netwerk. Zo’n netwerk bouw je langzaam op en het is niet altijd even makkelijk. Onthoud dat je nooit klaar bent met leren, ook al kom je net van het onderwijs.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Onderwijs