Tips voor thuiswerken

Thuiswerken werkplek

Ongeveer 60% van de Nederlanders werkt minstens een dag in de week thuis, waarvan 44% van de Nederlanders 4 tot 5 dagen thuis werken. Thuiswerken brengt vele voordelen met zich mee, maar ook enkele nadelen. En wat werkt nu het beste? Krijg jij meer werk gedaan op kantoor, of thuis? Wanneer je voor de nodige uitdagingen komt te staan, zijn er gelukkig wel tips die je kunt opvolgen om het thuiswerken goed vol te houden.

Plan je dag

Het mooie aan thuiswerken is dat je geen vaste tijd op kantoor hoeft te zijn. Dit kan voor iedere werkgever anders zijn, maar misschien heb je een vast aantal uur dat je moet werken. Het aanhouden van een vast routine, zorgt dat je minder energie kwijt bent aan verzinnen wanneer je wat doet. Sta op een vaste tijd op en zorg dat je een duidelijke begin- en eindtijd hebt. Juist omdat je thuis werkt, is het belangrijk om op tijd te stoppen. In principe werk je vanuit je kantoor, maar slaap en eet je er ook. Grenzen stellen is dus belangrijk om ook voldoende vrije tijd over te houden.

Zorg voor een goede werkplek

Wellicht denk je voldoende te hebben aan de eetkamertafel en stoel als bureau. Maar zijn deze wel op de juiste verhoudingen afgesteld? Vooral wanneer je langere tijd in dezelfde houding zit, is het belangrijk dat je armen en schouders kunnen ontspannen. Een onnatuurlijke zithouding kan er namelijk voor zorgen dat je er op de lange termijn klachten aan overhoudt. Wees dus niet bang om te investeren in een bureau en stoel van goede kwaliteit. Zo zorg je voor extra comfort tijdens het werken, wat jouw productiviteit ook weer ten goede komt.

Beweeg voldoende

Vooral met zittende beroepen, is het belangrijk om voldoende te bewegen. Aangezien je niet meer op kantoor werkt, beweeg je ongemerkt toch minder. Al is het maar het loopje naar de bus of om een lunch te halen. Bewegen houdt jouw lichaam en geest soepel. Door regelmatig strekoefeningen te doen, zorg je dat je geen last krijgt van stijve spieren. Omdat je lange tijd in dezelfde houding zit, kan het namelijk zijn dat er spanning op je spieren komt te staan. Door voldoende te bewegen zorg je dat je net even wat scherper bent om de draad weer op te pakken.

Neem voldoende pauze

Met thuiswerken bepaal je jouw eigen regels. Niemand kijkt met je mee of je voldoende pauze neemt en wel op tijd stopt. Het kan verleidelijk zijn om door te gaan met werken wanneer je lekker op dreef bent, maar ontspanning is net zo belangrijk als inspanning. Zorg hiervoor dat je voldoende pauze neemt zodat je jezelf niet uitput. Met deze tips zorg je dat je het meeste uit je thuiswerk dagen haalt.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Thuiswerken