3 tips om het thuiswerken zo plezierig mogelijk te maken

Thuiswerken

Voor COVID-19 was thuiswerken nog iets dat relatief weinig gebeurde in het bedrijfsleven. Natuurlijk, sommige mensen deden het al af en toe, maar het was niet gebruikelijk. Het algemene idee was toch dat het beter was om vrijwel de hele dag op onder een kantoorplafond te vertoeven. Het zou makkelijker zijn om met collega’s te sparren, je zou productiever zijn als je andere hardwerkende mensen om je heen zou zien en je kon minder snel stiekem iets anders gaan doen. Maar door de hele pandemie hebben we gemerkt dat thuiswerken prima in te passen is. En met de onderstaande tips wordt het helemaal fijn werken.

Probeer een scheiding te houden tussen werk en privé

Het grote probleem met thuiswerken is dat er geen duidelijk onderscheid meer lijkt te zijn tussen werk en privé. Maar toch is dit een misverstand. Het enige dat van belang is, is dat je dat onderscheid gewoon blijft maken. Dit kun je doen door – als dat natuurlijk mogelijk is – een aparte en rustige werkplek te creëren. Als je de luxe hebt dat je ergens in huis een vrije kamer hebt, dan is dat een ideale manier om zo een eigen werkplek te maken. Maar soms heb je die kamer niet of wordt deze al voor iets anders gebruikt. In dat geval kan het al lonen om ergens in huis een hoekje te creëren waar je werkt, een plekje dat je eventueel afschermt met een roomdivider.

Maak eens een extra wandeling

Op deze manier heb je toch een soort ruimte waar je werkt en kun je – als je klaar bent met werken – makkelijker stoppen. Een andere tip om het thuiswerken prettig te houden, is om te blijven bewegen. Door de hele dag binnen te zitten, kan het op een gegeven moment lijken alsof de muren op je af komen. Dit doorbreek je met een simpele wandeling in de beurt, eventueel gecombineerd met het halen van een koffie to-go tijdens je pauze bij dat moderne koffiezaakje bij jou op de hoek. Blijf ook echt pauzes houden. Omdat niemand je controleert, kan dit er namelijk nog weleens bij inschieten. Het is belangrijk om af en toe te stoppen, om daarna weer fris verder te kunnen.

Contact met anderen behouden is belangrijk en noodzakelijk

Tijdens deze pandemie krijgen mensen steeds meer behoefte aan contact met anderen. Zelfs de introverte personen onder ons merken dat ze het toch wel fijn vinden om soms een babbeltje te maken. En ook qua werk zal je merken dat je een stuk minder zal praten met je collega’s. Dit kan je oplossen door bijvoorbeeld een continue zoom-verbinding voor te stellen waar je – als je daar behoefte aan hebt – even op inlogt. Dit is dus niet voor werkoverleg, maar te gebruiken om even over iets luchtigs te praten. Met andere woorden het welbekende ‘praatje bij het koffiezetapparaat’. Een andere tips is om deze hele thuiswerk-periode ook als een goede aanleiding te zien om weer echt contact te maken met je partner en/of kinderen.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Thuiswerken