Klaar voor het volgende jaar

Klaar voor het volgende jaar

Er zijn verschillende zaken die je ieder jaar weer moet regelen om klaar te zijn voor wat er komen gaat. Het zorgen voor een goede familie agenda is er daar één van. Het jaar zal ongetwijfeld weer vol zitten met nieuwe afspraken. Van een bezoek aan de tandarts tot een met een leuk uitje met familie of vrienden. In alle gevallen is het natuurlijk wel belangrijk dat je de planning goed bijhoudt. Zo weet je waar iedereen is op elk moment. Ook zorg je dat er geen dubbele afspraken worden gemaakt en er problemen bij ontstaan.

Zaken die voorbijkomen noteren

Een goede planning hanteren is altijd slim. Het is echter niet zo dat heel je leven alleen maar afhangt van de planning. Het is juist ook zo dat er ook nog andere zaken zijn die een rol spelen. In dat opzicht is het fijn wanneer je die ook ergens kwijt kunt. Daarvoor koop je dan een apart boek om alles in te noteren. Een populaire optie hiervoor is een Moleskine passion journal. Hier schrijf je alles in op dat in jouw leven een rol speelt. Dat maakt het zeker een stuk aantrekkelijker om alles bij te houden.

Ruimte om te schetsen

Het is fijn om ook je visuele gedachten om te zetten in iets concreets. Daarvoor is een passion journal misschien niet het meest geschikte element. Het is dan beter om ook een ander soort boek erbij te houden. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het gebruik van een schetsboek a3. Heb je een idee? Dan kan je dat direct schetsen. Dit werkt eigenlijk hetzelfde als het opschrijven van je gedachten. Je maakt je hoofd leeg, maar bent het idee niet kwijt. Dat is natuurlijk ideaal. Een schetsboek is daarvoor de oplossing die je altijd al zocht als mens.

Kiezen voor kwaliteit

Wil je je zaken gemakkelijk noteren, bedenk dan wel dat je de boeken altijd bij je draagt. Ze moeten dus wel tegen een stootje kunnen. Wanneer je een agenda, journal of schetsboek uitkiest, is het belangrijk om in de eerste plaats voor kwaliteit te gaan. Zo kan je de ideeën ook wat langer bewaren en ze op een later moment uitwerken. Dat betekent dat ze tegen water, stof en stoten moeten kunnen. Werken met bekende merken van goede kwaliteit is daarom dus wel ook aan te raden. Zo haal je er alles uit wanneer je ermee gaat beginnen.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Opleidingen